Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 26.02.12

Nowicjusz

Data rejestracji: 15.06.14

Początkujący użytkownik

Zobacz temat

Początkujący użytkownik

Już w czasie gdy ukazał się pierwszy numer tego miesięcznika, po zapoznaniu się z jego treścią przyznam szczerze wzbudził u mnie usmiech politowania. Wychodziłem wtedy z założenia że to kolejny jakiś niewypał, gazeta typowo niszowa, narzędzie służące wydawcy do nabijania własnej kieszeni, które zapewne jak szybko powstało, tak szybko upadnie, mające na celu wzbudzić sensacje u czytelnika.
Niemniej jednak w dalszym ciągu miałem okazje do zapoznawania się z kolejnymi numerami tego tego czasopisma i dzisiaj po dośc długim okresie czasu muszę się przyznać, że mój stosunek go niego zmienił sie radykalnie (w zasadzie do napisania tego postu skłonił mnie wywiad jaki ukazał się na łamach bierzącego wydania numeru "Rycerza Niepokalanej" (10.2014) z redaktorem naczelnym czasopisma "Egzorcysta" Arturem Winiarczykiem).
Uważam że czasopismo to "robi wspaniałą robotę" , idealnie można by powiedzieć "wstrzeliło się" wypełniając lukę o tematyce zagrożeń duchowych współczesnego człowieka. Co ważne gazeta nie tylko je ukazuje (zagrożenia) ale też stara się wskazać sposoby radzenia sobie z nimi.
W każdym w zasadzie z numerów można by odnaleść np. jakiś ciekawy artykuł o Matce Najświętszej (i wiele innych ciekawych) to naprawdę może sie podobać..
Niemniej jednak w dalszym ciągu miałem okazje do zapoznawania się z kolejnymi numerami tego tego czasopisma i dzisiaj po dośc długim okresie czasu muszę się przyznać, że mój stosunek go niego zmienił sie radykalnie (w zasadzie do napisania tego postu skłonił mnie wywiad jaki ukazał się na łamach bierzącego wydania numeru "Rycerza Niepokalanej" (10.2014) z redaktorem naczelnym czasopisma "Egzorcysta" Arturem Winiarczykiem).
Uważam że czasopismo to "robi wspaniałą robotę" , idealnie można by powiedzieć "wstrzeliło się" wypełniając lukę o tematyce zagrożeń duchowych współczesnego człowieka. Co ważne gazeta nie tylko je ukazuje (zagrożenia) ale też stara się wskazać sposoby radzenia sobie z nimi.
W każdym w zasadzie z numerów można by odnaleść np. jakiś ciekawy artykuł o Matce Najświętszej (i wiele innych ciekawych) to naprawdę może sie podobać..

Nowicjusz

Data rejestracji: 15.06.14
Wprawdzie, nie kupuję pism, jednak miałem w ręku kilka egzemplarzy, w tym pierwsze trzy i muszę przyznać, że są dobrze komponowane.
Jakość tekstów, wydania w ogólności, nie pozostawia żadnych życzeń.
Co ciekawe, nawet gdybyśmy stawali na głowie, to pewna grupa ludzi i tak w to nie uwierzy...
Jakość tekstów, wydania w ogólności, nie pozostawia żadnych życzeń.
Co ciekawe, nawet gdybyśmy stawali na głowie, to pewna grupa ludzi i tak w to nie uwierzy...

Początkujący użytkownik

Po przeczytaniu kolejnych numerów archiwalnych (także tych najnowszych), jestem zmuszony napisać jeszcze kolejną korektę co do swojej opinii nt. tego miesięcznika. Uważam bowiem, iż jest to jedno z najlepszych czasopism jakie ukazuje się na polskim rynku czasopism katolickich (prenumeruję jeszcze Rycerza Niepokalanej - równie dobre czasopismo), jest ono nowoczesnym narzędziem ewangelizacji, własnie na trudne dzisiejsze czasy. Szczególnie cenię sobie w nim dużą wiedzę i kompetencje autorów zwłaszcza stałych artykułów np.:"Potęga Matki" czy też "Wiara i rozum". Aż dziw tylko bierze krytyka "judaszy" (tych z zewnątrz może mniej, bardziej dziwi ta od wewnątrz (wogóle nie jest konstruktywna)), ale być może tak musi być..
http://miesieczni...26b_XL.jpg
http://miesieczni...26b_XL.jpg