Nawigacja
· Strona główna
· Maryjne
· Download
· FAQ
· Forum
· Linki
· Galeria zdjęć
· Szukaj
· Maryjne
· Download
· FAQ
· Forum
· Linki
· Galeria zdjęć
· Szukaj
Aktualnie online
· Gości online: 3
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 120
· Najnowszy użytkownik: annasol77
· Użytkowników online: 0
· Łącznie użytkowników: 120
· Najnowszy użytkownik: annasol77
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Książki warte...· Różaniec
· Obraz jasnogórski -...
· Matka
· Pielgrzymka
Najciekawsze
| · Młodzież... | [49] |
| · Różaniec | [40] |
| · Radio Maryja | [30] |
| · Opętani | [24] |
| · Kim jest ... | [17] |
Ostatnie artykuły
Ostatnio maryjni.pl
AdSense Google
Logowanie
Fotka z Galerii
Słoneczny panel
· Dziś jest:
Imieniny obchodzą:
Irma, Mikołaj, Łukasz
Irma, Mikołaj, Łukasz
6:05
19:05· Dzień trwa:
13 godzin 00 minut
13 godzin 00 minut
Jest krótszy od najdłuższego dnia o: 5:45
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.
09/09/2010 12:28
Jestem tu nowa. i Witam wszystkich serdecznie. 

31/08/2010 17:42
Witam nowych użytkowników, Rubinkę i najmniejobaw i nie tylko
z Maryją do przodu 
z Maryją do przodu 
30/08/2010 21:41
Zapraszam wszystkich na mojego bloga o tematyce katolickiej
www.wspolpracownic
y.blogspot.com . Mam nadzieję, że spodoba się "maryjnym"
www.wspolpracownicy.blogspot.com . Mam nadzieję, że spodoba się "maryjnym"

26/08/2010 15:54
Witam wszystkich. 

15/08/2010 18:17
wielu łask Bożych od Maryi Wniebowziętej dla wszystkich maryjnych 

12/07/2010 08:34
Pozdrawiam całą społeczność "maryjnych". 3majmy się Mamy a wszystko będzie dobrze.
23/06/2010 19:54
Wszystkiego najlepszego wszystkim Ojcom i Tatusiom na tym forum 

13/06/2010 17:52
Dzisiaj 13 czerwca. kolejna rocznica Objawień Fatimskich.
shaw 
shaw 
06/06/2010 17:43
Jerzy z dużej litery i przez "rz" 

06/06/2010 14:46

Wyszukuj tylko na katolickich i chrześcijańskich stronach
Zobacz temat
Forum :: Dogmaty i prawdy maryjne :: Niepokalane Poczęcie
|
Kim jest Niepokalana dla ciebie?
|
|
| Mixsiu |
Dodany dnia 10-12-2009 23:04
|
Debiutant![]() Postów: 5 Data rejestracji: 07.03.09 |
Ona jest prawdziwą osobą z ciałem i duszą. Czyli można Ją poznać. Ma swoje charakter, wdzięk i humor . Czy lubi muzykę taniec i śpiew? I potrafi śmiać się z dobrych dowcipów . Czy my oddani Jej znamy Jej serce? Czy pytamy Ją kim Ona jest?
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
| marlena |
Dodany dnia 17-12-2009 21:50
|
Debiutant![]() Postów: 1 Data rejestracji: 07.03.09 |
Takiego pytania potrzebowałam usłyszeć dziś ... Mateczka kochana jest dla mnie Osobą, której zawdzięczam całe moje życie, moją wiarę, nawrócenie. Ona Matka pięknej miłości uczy mnie kochać bliźniego, daje siłę na przetrwanie wszelkich przeciwności. Działa cuda w moim życiu każdego dnia. Dziś jakoś szczególnie odczułam Jej obecność i wielką radość, że jest przy mnie ... że ludzie potrzebują Matki i ufają Jej. |
| Sylwia |
Dodany dnia 19-12-2009 14:30
|
|
Debiutant ![]() Postów: 1 Data rejestracji: 18.11.09 |
Kim jesteś, Niepokalana? To pytanie zadawał sobie kiedyś św. Maksymilian, ale do dziś nie straciło ono nic ze swej aktualności. Mamusiu Niepokalana, dla mnie jesteś Matką miłości. Dlaczego? Bo wszystko w Tobie jest miłością. Wskrzeszaj więc miłość podeptaną, przywróć jej sens i blask godności. Matko mojego zbawienia, bezdenny łask Oceanie, szczęśliwy, kto w Twoim imieniu dostrzeże świętych obcowanie, kogo przeniknie i ogarnie najsłodsza dobroć Twoich ramion. Matko Pięknej i Czystej Miłości, naucz mnie pięknie kochać! ![]() |
|
|
|
| agathos |
Dodany dnia 19-12-2009 23:15
|
|
Debiutant ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 14.12.09 |
W tym okresie przed samym Bozym Narodzeniem lubie myslec o Niej jako o Tej, ktora z nadzieja i odrobina niepokoju oczekuje rozwiazania... Pomyslcie, jaka musi byc piekna, jak zawsze kobieta w blogoslawionym stanie, a co dopiero Ona, z tym duzym juz brzuchem ![]() Pomyslcie, jaka musi byc szczesliwa, czujac wyraznie swego Syna pod Jej Sercem Niepokalanym... Ale tez ile w Niej zdumienia i zatrzymania nad Niezrozumialym, nad najwieksza Tajemnica Jej zycia!!! Sprobujmy, jak Ona w te Swieta trwac w ciszy, aby czuc duchowo kazde Jego skinienie, podczas gdy zaprasza nas do stajenki, w ktorej kroluje Ubogi! Bogu niech beda dzieki za dar Niepokalanej! ![]() |
|
|
|
| Teresa |
Dodany dnia 08-01-2010 10:01
|
Administrator![]() Postów: 11 Data rejestracji: 13.02.09 |
Niepokalana to Taką Przyjaciółka od serca, z którą ciągle rozmawiam. Chyba zagaduję Ją na śmierć, ale Ona wie, że Ją kocham |
|
|
|
| chani |
Dodany dnia 11-02-2010 21:22
|
Debiutant![]() Postów: 8 Data rejestracji: 09.02.10 |
Jest dla mnie cudowną, piękną Matką, u której możemy się chronić gdy Ojciec się na mnie gniewa. |
|
|
|
| krzysztof |
Dodany dnia 19-04-2010 12:22
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 26 Data rejestracji: 18.04.10 |
matką Bożą i wszystkich ludzi |
|
|
|
| butterfly |
Dodany dnia 09-05-2010 19:06
|
Debiutant![]() Postów: 2 Data rejestracji: 09.05.10 |
Kim jest dla mnie Maryja? Maryja jest moją matką i przewodniczką. Prowadzi mnie przez życie. Modlę się do niej zawsze kiedy jest mi źle czuje wtedy, że moje złe samopoczucie znika. Modlę się do Matki nie tylko wtedy kiedy jest mi źle ale też wtedy kiedy jestem szczęśliwa. Dziękuję Jej wtedy za wszystko. Wiem, że Ona nigdy mnie nie opuści. Maryja daje mi siłę . |
|
|
|
| Teresa_91 |
Dodany dnia 10-05-2010 16:03
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 26 Data rejestracji: 10.05.10 |
krótka piłka: Maryja wychowuje moje serce. Cieszę się, że Jezus dał nam ją jako naszą Matkę Bo mieć taką Matkę to zaszczyt jakiego nikt nie jest w stanie sobie wyobrazić |
|
|
|
| mimaksio |
Dodany dnia 10-05-2010 16:09
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 36 Data rejestracji: 03.09.09 |
czy można to nazwać zaszczytem? przecież zaszczyt to coś wyjątkowego, szczególnego. a nikt z nas nie jest aż tak mocno wyjątkowy. Maryja jest przecież matką milionów chrześcijan. czy rzeczywiście odczuwasz to jako zaszczyt i wyjatkowość? jest nas przecież krocie..., tak samo jak ty umiłowanych dzieci Maryi??? |
|
|
|
| Teresa_91 |
Dodany dnia 10-05-2010 16:26
|
Chodzi o to ze mieć taką matkę to coś wspaniałego i sam zaszczyt a nie ze my jestesmy wspaniali (chociaż zdaniem niebios jestemy ideałami nie ma gorszych czy lepszych) ty jako człowiek niestety tego nie widzisz...ale skoro sądzisz ze Maryja nie jest godna nazwania zaszczytem to twoj problem ![]() |
|
|
|
| katechetyk |
Dodany dnia 10-05-2010 20:08
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 20 Data rejestracji: 05.04.10 |
Proszę pozwolić że zapytam: które niebiosa, kiedy i wjakich okolicznościach wyraziły swoje zdanie, że "JESTEŚMY IDEAŁAMI". To dla mnie bardzo ciekawe określenie chetnie bym się dowiedział skąd się wzięło? |
|
|
|
| Teresa_91 |
Dodany dnia 10-05-2010 20:35
|
mało słyszymy od duchownych (ksieży)ze niebo nie pokazuje zadnego poziomu wszyscy są na rowni Bóg kocha wszystkich rowno i bla bla bla... wiec moze warto jakiegos ksiedza zapytac skąd oni to wiedzą ![]() |
|
|
|
| Sorridente |
Dodany dnia 11-05-2010 00:30
|
Początkujący użytkownik![]() Postów: 25 Data rejestracji: 29.04.10 |
Teresa_91 wydaje mi się że nie o to chodziło. Przeczytaj jeszcze kilka razy uważnie to co napisał mimaksio. Mimaksio : Tak uważam, że można to nazwać zaszczytem. Gdyż zaszczyt sam w sobie nie znaczy ze spotyka on kilku czy kilkunastu osób. Nawet jeśli chodzi tu o miliony chrześcijan to każdy indywidualnie jest traktowany. Matka dba o każdego z osobna i dba jakby był tylko jej jedynym dzieckiem. Daje z siebie wszystko. Ja osobiście czuje się dumna z tego ze mam Taką Wspaniałą Matkę. To ona mnie wspiera i pociesza. Wszystkie trudne chwile ,usterki i zachwiania w moim życiu przezwyciężyłam dzięki modlitwie i rozmowom z Matuchną Jej obecność sprawia że uśmiech na mojej buźce się pojawia |
|
|
|
| mimaksio |
Dodany dnia 15-05-2010 22:56
|
Oj!!! Czarna xD... Trafiłaś na forum złożone z młodych teologów, stąd proszę o precyzję pojęć. Wg nauki katolickiej MARYJA NIE JEST ISTOTĄ BOSKĄ!!!!!! Pewnie nie to miałaś na mysli, ale czuję się zobowiązany wskazać tę nieścisłość. pozdrawiam |
| Edytowane przez mimaksio dnia 15-05-2010 22:57 | |
|
|
|
| shk15 |
Dodany dnia 16-05-2010 00:19
|
Użytkownik![]() Postów: 67 Data rejestracji: 27.10.09 |
Niepokalana dla mnie jest osobą która uzdrowiła moje serce. Jestem wdzięczny za łaski jakie dla mnie wyjednała u Boga. Od tego czasu uświadomiłem sobie że nigdy nie byłem i nie będę sam. Z wdzięcznością spoglądam na Maryję, ofiarowałem się Jej całkowicie, dlatego pragnę Ją naśladować i wypełniać Jej wolę. Niepokalana patrzy na mnie z przenikliwością, dlatego dostrzega moje upadki i wiem że uśmiecha się wtedy kiedy powstaję. Głęboko jestem przekonany że modli się do Boga razem ze mną, gdy wpatruję się w Jej oblicze. |
| mimaksio |
Dodany dnia 18-05-2010 23:31
|
Droga CZARNA, to nie jest moja "teoria" lecz ogólne pojęcia w teologii katolickiej, jeśli je kwestionujesz i się z nimi nie zgadzasz, to oznacza, że nie przyjmujesz w całości nauki Kościoła katolickiego, oczywiście, jesli jesteś z innego wyznania, ja to szanuję, jeśli zaś piszesz jako katoliczka, to zwracam ci uwagę na błąd jaki popełniłaś, opisując coś co dotyczy TWOJEJ wiary |
|
|
|
| shk15 |
Dodany dnia 28-05-2010 09:26
|
Użytkownik![]() Postów: 67 Data rejestracji: 27.10.09 |
Maryja, Matka Kościoła znalazła się wśród apostołów w wieczerniku. To oni rozpoczęli kult Maryi. Oni, apostołowie zaczęli uważać Maryję za swoją Matkę. Ona opowiadała im o swoim Synu, gdy żyli w ukryciu w Nazarecie. Ona uczyła ich jak rozważać mękę Jezusa Chrystusa, bo przecież stała po krzyżem Chrystusa. Życie człowieka to paradoks. Jesteśmy prochem wobec Boga, a jednocześnie, Bóg oddaje swojego Syna na odkupienie nas wszystkich. Czy jesteśmy równi wobec Boga, w pewnym sensie tak. Jesteśmy dla niego bardzo ważni, bo chce naszego zbawienia. Ale przecież nie każdy z nas miłuje Boga i Matkę Bożą tak jak na to zasługują. Bez Ducha Świętego nie możemy powiedzieć Abba Ojcze, może musimy więcej modlić się do Trzeciej Osoby Boskiej o łaskę wiary i mądrości? |
| Przeskocz do forum: |

wdzięk i humor
. Czy my oddani Jej znamy Jej serce? Czy pytamy Ją kim Ona jest?