Nawigacja

Aktualnie online

· Gości online: 2

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 119
· Najnowszy użytkownik: Filomena

Ostatnio na forum

Najnowsze tematy
· Książki warte...
· Różaniec
· Obraz jasnogórski -...
· Matka
· Pielgrzymka
Najciekawsze
· Młodzież... [49]
· Różaniec [40]
· Radio Maryja [30]
· Opętani [24]
· Kim jest ... [17]

Ostatnie artykuły

Ostatnio maryjni.pl

· Sylwia05:53:53
· Filomena23:51:27
· shk15 1 dzień
· krzysztof 1 dzień
· mimaksio 3 dni
· Agnus 3 dni
· bogusiabb 4 dni
· krzysiekny 5 dni
· ollenka 6 dni
· Lukasz 1 tydz.

AdSense Google

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło

Fotka z Galerii

Słoneczny panel

· Dziś jest:

Imieniny obchodzą:
Regina, Marek, Ryszard
Wschód słońca: 6:00
Zachód słońca: 19:12
· Dzień trwa:
13 godzin 11 minut
Jest krótszy od najdłuższego dnia o: 5:33

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

31/08/2010 17:42
Witam nowych użytkowników, Rubinkę i najmniejobaw i nie tylko Kapelusze z głów z Maryją do przodu Egyptian

30/08/2010 21:41
Zapraszam wszystkich na mojego bloga o tematyce katolickiej Cool www.wspolpracownic
y.blogspot.com
. Mam nadzieję, że spodoba się "maryjnym" Grin

26/08/2010 15:54
Witam wszystkich. Kwiaty

15/08/2010 18:17
wielu łask Bożych od Maryi Wniebowziętej dla wszystkich maryjnych Jak w niebie

12/07/2010 08:34
Pozdrawiam całą społeczność "maryjnych". 3majmy się Mamy a wszystko będzie dobrze.

23/06/2010 19:54
Wszystkiego najlepszego wszystkim Ojcom i Tatusiom na tym forum Kwiaty

13/06/2010 17:52
Dzisiaj 13 czerwca. kolejna rocznica Objawień Fatimskich. Pfftshaw Sign of the Cross

06/06/2010 17:43
Jerzy z dużej litery i przez "rz" Grin

06/06/2010 14:46
Egyptian Sign of the Cross Egyptian

06/06/2010 14:45
mamy nowego błogosławionego
księże jeży Popiełuszko módl się za nami

Wyszukuj tylko na katolickich i chrześcijańskich stronach

Zobacz temat

Forum :: Różne :: W obronie Maryi
 Drukuj temat
Komitet Obrony Wiary i Tradycji Narodowych
Piotr
#1 Drukuj posta
Dodany dnia 07-07-2009 09:58
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 07.07.09

W sobotę 13 czerwca 2009 r. zawiązał się komitet "Pro Polonia", który organizuje protest przeciwko organizacji w uroczystość Wniebowzięcia NMP koncertu pisenkarki Madonny.

Co myślicie o takiej formie działania?

Szczegóły dot. protestu i Komitetu na stronie www.propolonia.pl

JBP
#2 Drukuj posta
Dodany dnia 10-07-2009 14:51
Awatar

Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 19.01.09

Dla mnie osobiście nie sam fakt organizacji koncertu w dzień święta jest oburzający, bo podobnych temu w dn. 15 VIII pewnie będzie wiele. W wielu miejscach będą grać zespoły, rockowe, jazz'owe, pieśni religijnych czy muzyki poważnej. Dla mnie problem jest zupełnie innej natury.
Madonna znaczy to samo, co Notre Dame, Our Lady czy Nasza Pani czyli Matka Boża. Do tego dochodzi napis na stronie promującej koncert: "There's not room for two qeens in that country", co znaczy, że nie ma miejsca w tym kraju dla dwóch królowych. Napis ten zniknął ze strony po wszczętych protestach.
Ale to nie jest też najgorsze, bo my, "katole", jesteśmy obrażani dość często i pewne sprawy znosimy w pokorze, by większa objawiła się chwała Pana naszego.
ALE!
Ten antytyp NMP (np. córkę nazwała Lourdes) planuje sprawować na scenie kult kabalistyczny, a to już sięga szczytów, by publicznie uprawiać neopogańskie, okultystyczne ceremoniały z udziałem tysięcy nastoletniej młodzieży i to w takim dniu!!! Shock
To już jest jawna obraza majestatu Boga!
Piosenkarka przynaje się to tego oficjalnie, iż za sceną znajduje się ołtarz, a sama podczas koncertów spożywa i oblewa się specjalnie "poświęconą wodą", która daje jej niesamowitą energię.
Na jawne bałwochwalstwo wśród nieświadomej i rozentuzjazmowanej młodzieży polskiej w świętym dniu zdecydowane:
NON POSSUMUS!!!
Ja już petycję podpisałem!
Apeluje też o modlitwie w tej sprawię, by jeśli koncert się dobędzie, miał jak najmniejsze skutki - konsekwencje duchowe dla tych młodych ludzi. Modlę się
Jacek Bartłomiej Paweł MI
Regna nobis Christe!
  Edytowane przez Admin dnia 14-07-2009 22:33

www.cherub.prv.pl
Agnus
#3 Drukuj posta
Dodany dnia 20-07-2009 16:03
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 13.12.08

14-15 sierpnia to dla Rycerzy Niepokalanej dni świąteczne - św. Maksymiliana i wspomniane wyżej Wniebowzięcie NMP. A może by tak zorganizować w kilku miejscach lub więcej adorację ekspiacyjno - błagalną. Modlę się Skoro ktoś się przyznaje do uprawiania okultyzmu to najlepszym sposobem na zniwelowanie zła jest modlitwa i czynienie jak najwięcej dobra. Innych rzeczy nie proponuję bo to zależy od gorliwości naszych maryjnych. A co do Madonny to trzeba się modlić o ostateczne zwycięstwo dobra nad złem w niej, by Bóg uwolnił to stworzenie opętane tak bardzo przez zło.

JBP
#4 Drukuj posta
Dodany dnia 22-07-2009 15:41
Awatar

Początkujący użytkownik

Data rejestracji: 19.01.09

Proszę o Waszą pomoc i wsparcie.
Zapraszam wszystkich do udziału:
http://www.protestuj...
Jacek Bartłomiej Paweł MI
Regna nobis Christe!

www.cherub.prv.pl
Piotr
#5 Drukuj posta
Dodany dnia 23-07-2009 18:38
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 07.07.09

Protest, to chyba najbardziej znana, prosta, ale i niebezpieczna forma obrony, gdyż często niezamierzonym skutkiem jest nadmierna promocja tego, przeciwko czemu się protestuje.

Doszedłszy do takiego wniosku, rodzą mi się w głowie różne pomysły.

1. Skoro protest promuje, to może zrobić coś takiego, by zaczęli protestować przeciwnicy Najśw. Maryi Panny? Jeszcze nie mam pomysłu, co by to być mogło... Egyptian

2. Różańcowe Jerycho. To sprawdzony sposób. Gdyby się znalazły chętne osoby, by 15 sierpnia chodzić wokoło miejsca przewidywanej profanacji i odmawiać różaniec cały (4 części) z rozważaniami?

3. Ekstremalny i niebezpieczny pomysł, to wejście na miejsce przewidywanej profanacji z symbolami religijnymi i zamanifestowanie swojej miłości do Boga, NMP i do wszystkiego, co święte, np. poprzez wyciągnięcie w górę dużo krzyży i zaintonowanie modlitw lub pieśni religijnych itp. Sign of the Cross

Może te powyższe pobudzą inne? Hmmm

katarina
#6 Drukuj posta
Dodany dnia 24-07-2009 22:59
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 23.02.09

Ad 1.
Hmm prowokacja? Obawiam się, że protest przeciwników Niepokalanej prędzej czy później sprowadziłby się do bluźnierstw...więc ktoś z powodu tej prowokacji popełniłby grzech ciężki.

Ad 3.
Trzeba by zapłacić za bilet Wink A tu przecież o KASĘ chodzi w duuużej mierze.
Najprawdopodobniej za zakłócanie imprezy tacy ludzie byliby szybciutko usunięci, a media okrzyknęły by ich "religijnymi fanatykami", "katolickimi bojówkami"...albo jeszcze gorzej. To chyba byłby kamyk do własnego ogródka.
Nie trudno mi też wyobrazić sobie sytuację, że komuś z jednej albo drugiej strony puszczają nerwy i dochodzi do przemocy....
Nie wiem, może za mało we mnie wiary i pokory na taką akcję...Próbowałam sobie wyobrazić siebie...i wyszło mi, że za bardzo bym się skupiała na tym, jaka to ze mnie wspaniała, odważna katoliczka...

ad 2.
A ten pomysł wydaje mi się świetny!
Bo: "Nie! Ręka Pana nie jest tak krótka, żeby nie mogła ocalić, ani słuch Jego tak przytępiony, by nie mógł usłyszeć" (Iz 59,1)...."I rzeczywiście Pan sam walczył za Izraela" (Joz 10,14 Cool..
Niestety, fizycznie nie dam rady być tego dnia w Warszawie. Duchowo tak, gdzieś z południa Polski, dołączę do Was!
"De profundis clamavi ad te, Domine" (Psalmus 130, 1)

www.franciszkanska4.pl/mi
a131313
#7 Drukuj posta
Dodany dnia 30-07-2009 16:35
Awatar

Debiutant

Data rejestracji: 24.04.09

moim zdaniem jedyne, co może zrobić Chrześcijanin w takim momencie, to wejść do swojej izdebki i modlić się za tę skandalistkę, a może także i za osoby uczestniczące w koncercie.

Wszystkie protesty przyniosą tylko skutek odwrotny, tak wynika z historii takich protestów.

data nie ma tutaj znaczenia, żadnego! jeśli koncert odbyłby się 16, czy prowokacje antykatolickie byłyby mniejsze?

inna sprawa, to aspiracje polityczne osób zaangażowanych w sam protest... nie znam szczegółów - bo się tym za bardzo nie interesowałem - ale to tylko do przemyślenia...

edit:
na stronie propolonica list p. Brudzińskiego do Prezydenta RP jest dla mnie totalnie żenujący, a może po prostu smutny... Po co przyczepia się do Powstania Warszawskiego?
  Edytowane przez a131313 dnia 30-07-2009 16:42

Agnus
#8 Drukuj posta
Dodany dnia 01-08-2009 11:55
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 13.12.08

Nic dodać nic ująć Pfft Może tylko to, że trzeba uważać aby nie mieszać wiary z próbami manipulacji politycznej. Nie jestem przeciwko mieszaniu się do polityki czy do spraw życia społecznego przez nas - Kościół. Protesty też są dobre i zaznaczenie swojego zdania, bo biada jeśli będziemy milczeć na jawne znieważania tego co święte. Jednak to przenikanie do życia społecznego powinno być w taki sposób jak to myślał św. Maksymilian (czyli bardziej cicho i bez rozgłosu)i może bardziej na sposób pierwszych chrześcijan, którzy nie robili zadymy, ale ich świadectwo życia i miłość były wystarczającym zaczynem by zmienić pogański świat. To tak do przemyślenia. jakim wierzącym jestem? Hmmm i co chcę osiągnąć? Oremus Sign of the Cross

Mixsiu
#9 Drukuj posta
Dodany dnia 03-08-2009 11:54
Debiutant

Data rejestracji: 07.03.09

Proponuje nowenna do św.Maksymilianie 5-13 sierpnia w intencji nawrócenia "Madonna" i jeden dzień post aby ludzi się obudzić i nie poszli na ten koncert.U Matka Niepokalana jest zwycięstwa! Yyeess!!
SmileWinkZawstydzony

katarina
#10 Drukuj posta
Dodany dnia 05-08-2009 18:45
Awatar

Administrator

Data rejestracji: 23.02.09

Ok, Mixiu Smile

dla zainteresowanych tekst nowenny:
Nowenna do świętego Maksymiliana

Boże, który nieustannie wspierasz rodzinę ludzką swoim błogosławieństwem i dajesz jej wzory świętości, prosimy Cię, abyśmy wiernie naśladowali wzór świętego Ojca Maksymiliana i przez szczególne oddanie Niepokalanej szerzyli Królestwo Chrystusowe.
Święty Ojcze Maksymilianie, który z miłości oddałeś życie dla ocalenia bliźniego, w imię tej miłości wspomóż mnie swoim wstawiennictwem i uproś mi łaskę, o którą pokornie proszę.

Ojcze nasz...

Zdrowaś Maryjo...

Maryjo bez grzechu poczęta, módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy i za wszystkimi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła świętego i poleconymi Tobie.

pozdro w Panu!
"De profundis clamavi ad te, Domine" (Psalmus 130, 1)

www.franciszkanska4.pl/mi
Przeskocz do forum:

wtorek, 7 października

Ludzie dorośli powinni stać się podobni do dzieci, aby móc wejść do Królestwa Niebieskiego. Można zapytać: w czym podobni?

Dla nas obraz dziecka jest obrazem niewinności, szczerości. Nie jest to dokładnie obraz, jaki proponuje nam Pan Jezus.

"Stawać się jak dziecko" w ustach Jezusa oznacza: stać się małym, skromnym i przyjąć jako coś naturalnego bycie uważanym za "nic": bez żadnej władzy, żadnych praw, żadnego głosu.

Jakże trudno jest dla naszej dumy stawać się rzeczywiście jak dziecko w znaczeniu ewangelicznym!

Jednakże, mówi Jezus, że "do tych należy Królestwo Niebieskie", którzy nie są takimi, jakimi my jesteśmy.

I mówi dalej, że jeśli pragniemy wejść do Królestwa Niebieskiego, musimy stać się zupełnie innymi, niż jesteśmy.

· Pięć minut z Jezusem · Drukuj

Wygenerowano w sekund: 0.30
331,511 Unikalnych wizyt